Zorgzaam koken
Parki's kookatelier
- Parki's kookatelier
Omschrijving
Deze kookgids is gerealiseerd door medewerkers van Parki's Kookatelier met een passie voor het koken in functie van geur-, smaak-, kauw- en slikproblemen.
Veel mensen in onze samenleving, jong of oud, man of vrouw, worden geconfronteerd met geur- en smaakverlies of met een kauw- en slikprobleem. De oorzaak kan zeer divers zijn, een beroerte, kanker, een ongeval of een neurologische aandoening, zoals de ziekte van Parkinson. Maar deze handicap betekent niet dat je niet lekker of gemakkelijk meer zou kunnen eten en drinken.
Voor hen is deze unieke kookgids geschreven. Om hen te helpen bij het bereiden van gezonde en lekker maaltijden met de bedoeling dat ze zoveel mogelijk kunnen genieten van wat ze eten en drinken, om zo hun levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren.
Deze kookgids is ook bedoeld voor mantelzorgers, familieleden, maar ook voor diëtisten en zelfs grootkeukenkoks.
De recepten werden uitgewerkt door een multidisplinair team van creative chefs, diëtisten, wetenschappers, allen met passie voor smaak en bekommernis hoe voeding aanpassen aan een specifieke problematiek.
Deze kookgids is:
- Vernieuwend door de vele praktische bereidingstips voor iedereen die gezond en lekker wil koken met hoger aangehaalde problemen.
- Uniek door de vele tips bij het aankopen, (voor)bereiden, serveren en het eten of drinken van de maaltijd of gerechten.
- Wereldprimeur door de duidelijke indeling van de kauw- en slikniveaus op basis van een recent mondiaal uitgewerkt en erkend schema van de consistentieniveaus.
- Praktisch door de overzichtelijke stap per stap bereidingswijze en de aanwijzingen voor het verdunnen van vaste voeding of het verdikken van vloeibare voeding naargelang het vereiste kauw- en slikniveau.
- Creatief door de specifieke opbouw. er worden veel gerecht-componenten (vlees, vis, saus, ...) beschreven die naar eigen smaak en wens onderling kunnen gecombineerd worden tot een volledige maaltijd.
- Passioneel voor smaken, uitzicht en eetgemak van naar consistentie aangepaste voeding.
Het goede doel
De opbrengst van de kookgids zal besteed worden aan verder onderzoek naar kauw- en slikproblemen, met als doel de levenskwaliteit van patiënten met geur-, smaak-, kauw- of slikproblemen te verbeteren.
* Leden van de Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen genieten van 15% korting. Deze korting wordt verrekend tijdens de checkout na het invoeren van het lidnummer.